{ }

Články

Máte problémy vo vzťahu? Pomôže vám more

Máte problémy vo vzťahu? Pomôže vám more

oŽene.sk
Katarína Mikuškovičová

Ak chcete vyriešiť partnerské problémy, nemusíte hneď utekať do najbližšej cestovnej kancelárie a zaplatiť si dovolenku pri mori. Stačí, keď vyskúšate morské esencie.

V dnešnej dobe internetu nie je problém nájsť si partnera. Ten nastáva až vtedy, ak hľadáte kvalitný vzťah. Myslíte si, že pri prvom nedorozumení stačí vypnúť počítač? Omyl! Takýchto povrchných vzťahov môžete mať i desať. Avšak realita je úplne iná. Tam partnera nemôžete jednoducho vypnúť, problém treba riešiť.

Už od šestnásteho storočia vládne mýtus romantickej lásky. Ženy i muži si myslia, že stretnem jedného dokonalého partnera, zaľúbim sa a vďaka láske to všetko bude krásne. No nefunguje to tak. Každý z nás je individuálna bytosť so svojim rodinným pozadím, skúsenosťami a zážitkami, úplne inými, aké si so sebou nesie ten druhý. Súčasne si každý z nás vytvára predstavu o tom, aký by náš partner mal byť, akú podobu má mať náš spoločný vzťah. Akosi však zabudneme zahrnúť do tejto predstavy jeho individualitu. Realita stretnutia odlišných jedincov je potom skôr trpká ako sladká. Častokrát príde každý k bolestnému zisteniu, že láska nestačí, aby sme problematické strety vyriešili. Na pomoc preto prichádza nová metóda na "liečbu" vzťahov a to formou morských esencií.

Čo sú to morské esencie a ako pomáhajú to vám prezradí Petra Biháry.

Najčastejšie sa zameriavajú na premenu a očistu tzv. "energetických vzťahových polí", ktoré medzi ľuďmi existujú. Táto premena sa potom odrazí na kvalite nášho vzťahu. Erik Pelham, autor morských esencií, zostavil tri sety, z ktorých každý pôsobí na určitú oblasť. Vychádzal z predpokladu, že voda je základ života a tiež je symbolom emócií, citlivosti a vzťahov. Prvá skupina pôsobí na duchovnú úroveň vzťahu a druhá rieši strety vôle dvoch partnerov. Tretí set pracuje s úrovňou emócií. Aplikuje sa vtedy, ak sa chceme očistiť od silných a toxických emócií, ktoré sa v nás uložili počas emočne rozrušujúcich stretov ako sú hádky, konflikty a iné. "Morské esencie sú vhodný prostriedok, ktorý skvalitní váš vzťahový život, urobí ho spokojnejším. Nezaberie veľa miesta a keďže sa zmestí i do kabelky, pre prípad núdze ho máte vždy pri sebe," dodala vzťahová konzultantka Petra Biháry.

Dajú sa využiť len v partnerských vzťahoch?

Nie, tieto esencie pomáhajú vo vzťahoch všeobecne. Môže ísť o problém medzirodičmi a deťmi či v kolektíve. Stáva sa, že v detstve sme nedostali takú lásku, akú sme čakali. Neskôr od partnera vyžadujeme, aby nám tieto potreby naplnil, čo, samozrejme, nie je v jeho možnostiach a dochádza k rozporom. Vtedy účinne pomôžu okrem iného aj esencie. Ako sa používajú? Na to, aby sa správne určila vhodnosť niektorej z esencií, je dôležitá konzultácia s odborníkom. Ten rozhovorom dokáže odhadnúť, ktorá z esencií môže byť nápomocná k zlepšeniu kvality vzťahu. Použitie je veľmi individuálne. Zvyčajne sú veľmi účinné, ak sa nakvapkajú na kožu, pridajú do kúpeľa, sprchového mydla, rozprašovača alebo krému.