{ }

Články

Nie ste z neho až tak paf?

Nie ste z neho až tak paf?

oŽene.sk
Katarína Mikuškovičová

Je milý, pozorný a inteligentný. Ani náhodou nevyzerá ako nevydarený klon Mr. Beena. Máte sa spolu o čom rozprávať, no povestná iskra si dáva akosi načas. Teda, aspoň z tej vašej strany. Čakať na zázrak alebo mu povedať, že on nie je ten pravý pre vás?

Poznáte sa zo školy či z práce a ste s ním denne? Je možné, že ste si ho doteraz nevšimli, kým on vás áno. Vtedy môže "zaúradovať" chémia a vy jedného dňa zistíte, že ani on vám nie je ľahostajný. Spoznali ste sa cez internetovú zoznamku a už od prvej chvíle viete, že on nie je ten po kom túžite? Nuž, povedzte mu ako to cítite vy, a nedávajte zbytočné nádeje. Jeho možno za rohom čaká láska na prvý pohľad a vy mu v tom môžete predstieraným záujmom zabrániť. Ak však existuje možnosť, že váš vzťah by sa mohol stať viac než kamarátskym, dajte mu šancu!

Každá žena cíti, či ju muž priťahuje alebo nie. No, myslíte si, že i keď nepreskočí iskra medzi vami hneď nemôže sa to po čase zmeniť? Čo na to vraví odborníčka?

Vzťahová konzultantka Petra Biháry tvrdí:

To, že muž k vám niečo cíti a vy k nemu nie, neznamená, že to svojím správaním či záujmom o vás nemôže neskôr prerásť do obojstranného vzťahu. Je to spôsobené najmä tým, že ženy k zamilovaniu sa potrebujú na rozdiel od mužov dlhší čas. Pokúste sa dať mu ešte príležitost. Ak sú správne nastavené podmienky môže vzniknút osobná, citová či intelektuálna chémia. Stretávajte sa s ním toľko, pokiaľ vám to bude prijemné a spoznávajte ho. V rámci toho zistíte a preskúmate podmienky, aké medzi vami sú. Dalajláma povedal krásnu myšlienku: Skutočný vzťah by nemal byť postavený na zamilovanosti (tá po určitom čase vždy vyprchá), ale na láske, rešpekte a úcte. Iba tak bude vytvorený pevný základ vzťahu.